We're on the road to nowhere
Over dirt roads door niemandsland....
'We're on the road to nowhere' hebben we de afgelopen week vaak gezongen in de auto. Namibië, onze eerste bestemming, is een van dunst bevolkte landen ter wereld en 20 keer groter dan Nederland. De afgelopen week hebben we ruim 2500 kilometer over de wegen gereden waarvan 70% dirt road was. We hebben uren over deze stoffige en hobbelige wegen gereden waar een andere auto of zowiezo enige vorm van menselijke beschaving te zien was. Een andere auto is zo'n bijzonderheid dat je elkaar standaard groet.
Na twee dagen in Windhoek te zijn gewend aan dit nieuwe land met zijn vriendelijke bevolking, hebben we onze bushcamper opgehaald. Een luxere dan gepland omdat de vorige huurder de 4x4 kapot had gereden, dit vonden we echt heel vervelend ;-). De eerste 500 km konden we over een van de weinig asfaltwegen van Namibië wennen aan het links rijden en het links schakelen. Daarna de gravel wegen voor het eerst uitgeprobeerd met 100 km per uur om op tijd bij de camping te zijn van de Fish River Canyon. Dit is een van de grootste canyons ter wereld. Een schitterende en droge omgeving waar de overige toeristen op een hand te tellen waren. Na een stoffige dag bij de canyon was een duik in de warm water bronnen van Ai Ais een relaxte afwisseling.
Via oneindige landschappen met droge vlaktes, kale bergen, oases en groene rivierbeddingen zijn we daarna terecht gekomen in Luderitz. Een stadje met nog veel Duitse invloeden van de vroegere kolonisten en waar Merit natuurlijk de Lesehalle (bibliotheek) heeft bezocht. Luderitz ligt naast het Sperrgebiet waar 100 jaar geleden diamanten zijn gevonden en waar nog steeds diamanten worden gewonnen. In dit gebied ligt ook de ghost town 'Kolmanskoppe' waar je een beeld krijgt hoe de Duitse kolonisten diamanten uit de grond haalden. Het hele dorpje was erg fotogeniek met de huizen die overgeleverd zijn aan het zand en zodat Mark zich hier goed heeft kunnen vermaken.
Na een spannende overnachting in de vrije natuur zijn we doorgereden naar de belangrijkste toeristische trekpleister van Namibie: de Sossusvlei. In dit National Park zijn de beroemde rode duinen ter wereld te vinden. Als een goede toerist betaamd zijn we om 6 uur 's morgens een van de duinen opgeklommen om de zonderopgang te bewonderen (Pfffff, dat was nog eens goede ochtend gymnastiek). Daarna zijn we het park verder ingegaan om de mooie silhouetten die deze duizend jaar oude duinen hebben te bewonderd. De foto's spreken voor zichzelf.
Na een warme en mooie wandeling van 10 km door de Naukluft Mountains zijn we in Swakopmund terecht gekomen. Hier hebben we vanmorgen de duinen onveilig gemaakt door te gaan sandboarden en Quad biken.
Na Swakopmund gaan we weer de natuur in en zijn we de komende week weer geheel onbereikbaar. Daarna volgen de nieuwe verhalen van hopelijk de BIG five.
Veel liefs,
Mark en Merit
Hoi Merit & Mark,
Wat een geweldig avontuur en enorm contrast met Ned.
Hele gave foto's en fijn om te horen dat het jullie goed gaat. Vandaag ben ik gestart op de huishoudbeurs met Karcher window vac op de Marskramerstand en het weer is gewoon herfstachtig. Ben zeer benieuwd naar het vervolg van het avontuur.
Leuk om in het drukke Sri Lanka te zien hoe rustig het is in Namibie. Leuke fotos. geeft een goede indruk.
Onze volgende bestemming??
liefs
mark en merit ik hou van je jullie mooi foto
ik mis je kusjes saskia
Ha Mark & Merit, wat een schitterende foto's zeg!! Aardig wat km's gereden en flink stof gehapt zo te zien. Maar wat een prachtige natuur! Nu al benieuwd naar volgende avontuur. Veel plezier! De Noompiesxx
Hey Mark en Merit,
Wat super gaaf! Hele mooie foto's! Blijf vooral genieten!
Groetjes van de Sportsupporters op kantoor ;)
Marjolein
zo'n mooi land maakt vast heel veel indruk.....dat doen de foto's al op mij. Succes en ik blijf volgen!
groet Monique
Hallo Mark & Merit
Toevallig kwamen wij op deze site om te zien wat voor land Namibië is. Onze zoon en schoondochter zijn nm voor een jaar weg en reizen door Afrika. Zij zouden op dit moment in Namibië moeten zijn, dus als jullie een Landrover-Overlander met nederlands kenteken zien rijden??. Het internet schijnt schaars in Afrika te zijn en hebben dan ook al een paar weken geen bericht van ze gehad.
In ieder geval zullen wij ook jullie ervaringen gaan volgen, veel plezier daar.
Groeten,
Nancy en Johan
Te Zaandam
prachtige plaatjes zeg! en leuk om te lezen.
kijk voor contrast even op mn FB pagina; Venetie was ook erg leuk :-)
Mark en Merit,
Helemaal super!
Grandioos zoveel als jullie al meegemaakt hebben.
Dan te beseffen dat jullie grote reis nog maar net begonnen is.
Lieve groet, ook namens Henri, Carla
Ik heb me net ingeschreven op je mailinglist, leuk om te jullie zo te kunnen volgen. En het eerste reisverhaal leest al als een boek! Ik ben ongeveer gelijk met jullie vertrokken naar Portugal, heerlijke weken gehad, maar ik ben alweer terug helaas! Veel plezier. Groeten, Rosemarie
fantastische foto's, hopelijk hebben jullie minder pech dan wij in Namibië. Lekke band in de woestijn, beroofd in Windhoek, weinig wild gezien in de parken en vooral veel regen. Ondanks alles een prachtig land. Goede reis!
Hallootje,
Wat een heerlijk verhaal weer. als je je ogen dicht doet krijg je het idee er zelf te zijn, alleen leest het dan wat moeilijk.
Probeer lekker te slapen op weg naar Kaapstad en Saskia zegt: en genieten!!
Knuf van ons